skip to Main Content

Coating

De kwaliteit van een glas is optimaal wanneer er een coating wordt aangebracht op het glas. Onze leverancier is marktleider op het gebied van coating. Zij zijn er in geslaagd om ’s werelds hardste brillenglascoating te ontwikkelen.

De ontspiegeling is een coating die voorkomt dat hinderlijke schitteringen van invallende lichtstralen het zicht verstoren. De ontspiegeling zorgt er ook voor dat het brillenglas meer licht doorlaat. Hierdoor wordt het contrast voor de klant beter en zijn er minder hinderlijke reflecties.

Indien meerdere ontspiegelingen worden aangebracht neemt de helderheid van het glas toe. Onze leverancier HOYA is bekent om de ontwikkeling van de elastische tussenlagen in de coating die er voor zorgen dat de ontspiegeling langer in tact blijft. De toevoeging van de ultraharde ‘ Longlife’ coating biedt u veruit de beste coating die momenteel wereldwijd leverbaar is.

De HOYA Longlife coating is ’s werelds hardste brillencoating. De krasvaste laag evenaart nagenoeg de hardheid van glas. Water, stof en vuil hechten zich minder makkelijk aan het glas.

BlueControl coating
Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat gebruiken we beeldschermen, zowel op het werk als privé. Mobieltjes, tablet, computer, televisie.

Door het intensieve beeldschermgebruik worden onze ogen blootgesteld aan een buitensporige hoeveelheid blauw licht, ook bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht. Dit kan leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en slapeloosheid.

HOYA BlueControl is een coating voor brillenglazen die het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald neutraliseert. Dit voorkomt vermoeidheid en overbelasting van de ogen.

UVControl
We worden allemaal aan uv-straling blootgesteld, elke dag, de hele dag door. Hoewel we uv-straling nodig hebben voor de synthese van vitamine D, kan te veel blootstelling schadelijk zijn voor de ogen. Het materiaal van brillenglazen absorbeert de uv-straling via de voorzijde van het glas, maar via de achterzijde van de glazen wordt uv-straling alsnog in de ogen gereflecteerd.

HOYA UVControl is een unieke coating op de achterzijde van het glas, die voorkomt dat uv-straling via deze zijde in de ogen wordt gereflecteerd. Deze coating biedt daarmee maximale bescherming tegen de schadelijke gevolgen van uv-straling, zoals oogaandoeningen en oogziekten.

Met het oog
op uw ogen.

Het beste
voor uw ogen.