skip to Main Content

Samenwerking ZGT en huisartsen zorgvergoeding

ZGT
Hemmer Optiek & Optometrie valt onder het samenwerkingsverband met het Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Dit betekent dat er een nauw contact is met de oogartsen van het ZGT. Mocht het nodig zijn dan kunnen wij u snel doorverwijzen. Ook met oogartsen van andere ziekenhuizen wordt samengewerkt.

ZGT – Achtergrond – Hemmer Optiek & Optometrie

Huisartsen
Sinds november 2017 bieden wij onze optometrische zorg aan voor de huisartsen in Almelo en omstreken. Wanneer u met oogheelkundige klachten naar de huisarts gaat, kan de huisarts u doorverwijzen naar de optometrist voor verder onderzoek. Indien de huisarts een verwijzing noodzakelijk acht, vergoedt de zorgverzekeraar deze kosten.

Deze korte lijn van huisarts naar optometrist zorgt ervoor dat u snel geholpen wordt en niet onnodig een consult bij de oogarts heeft. Uit eerdere pilots is gebleken dan 70% van de patiënten welke door een optometrist zijn gezien, niet hoeven te worden verwezen naar een oogarts.

Onze optometristen Roland Hemmer en Esther Berning zijn ervaren en kunnen u alles over uw ogen vertellen. Op deze manier dragen wij bij aan het verkorten van de wachtlijsten in het ziekenhuis en zorgen we ervoor dat wanneer er echte problemen zijn, u snel bij de oogarts terecht kunt.

Indien u op eigen initiatief naar de optometrist gaat, of indien de huisarts constateert dat het geen medisch probleem betreft, maar bijvoorbeeld een klacht die alleen een bril behoeft, blijven de kosten van het optometrische onderzoek voor uw eigen rekening.

Zorgvergoeding
Wij kunnen uw zorgvergoeding rechtstreeks voor u declareren. U hoeft dat bedrag dan niet voor te schieten. Bekijk hier uw zorgvergoeding.

Met het oog
op uw ogen.

Maak direct een afspraak voor een oogmeting, optometrisch onderzoek of contactlenscontrole.

Afspraak maken

Het beste
voor uw ogen.