skip to Main Content

Harde zuurstof- doorlatende lenzen

Harde lenzen, ook wel vormstabiele contactlenzen genoemd, bestaan al meer dan 50 jaar. Zolang heeft Hemmer Optiek & Optometrie ook al ervaring met het aanpassen van contactlenzen. Frans Hemmer was een pionier met het aanmeten van contactlenzen en heeft zijn kennis aan velen doorgegeven. Ook Roland Hemmer en zijn medewerkers zijn ervaren en gedreven om u de beste lenzen te bieden.

 

Harde Zuurstofdoorlatende Lenzen – Achtergrond – Hemmer Optiek & Optometrie

De moderne harde lens is een stuk minder hard dan vroeger. Het zijn zuurstof doorlatende lenzen, die voor elk oog op maat worden gemaakt. Door gebruik te maken van de allernieuwste apparatuur en meettechnieken, waaronder de Haag Streit Spleetlamp en de Oculus Keratograaf, kunnen we de bolling van uw ogen zeer nauwkeurig opmeten en daardoor de meest optimale lens voor uw oog berekenen. Bijna geen oog, dus bijna geen harde lens is hetzelfde. Eerst worden dan speciaal voor uw oog proeflenzen besteld om te kijken of deze lenzen juist zijn. Pas als u en de contactlensspecialist helemaal tevreden zijn met het resultaat worden uw definitieve lenzen besteld. De gewenning voor harde lenzen is door de moderne materialen ongeveer 1 tot 3 maanden.

Vormstabiele lenzen zijn uitstekend geschikt voor mensen die met hun zachte lenzen niet scherp zien. De vormstabiele lenzen corrigeren voor lensdragers met een cilinder veel beter dan zachte lenzen. Ook zijn vormstabiele lenzen de ideale oplossing voor mensen met een keratoconus, een afwijkend hoornvlies.

Voor uw ogen zijn de nieuwe generatie (harde) vormstabiele lenzen veel beter dan de harde lenzen van vroeger. De huidige vormstabiele lens gaat 1 tot 4 jaar mee, afhankelijk van het materiaal en andere factoren. Vormstabiele lenzen zijn vaak prima af te wisselen met een bril.

Voordelen

  • Voordeliger in gebruik
  • Gebruiksduur tot 4 jaar
  • Geschikt bij hoornvliesonregelmatigheden, zoals astigmatisme en cilinders en keratoconus
  • Minder risico op infecties bij normaal gebruik
  • Vaak het scherpste zicht

Voor advies en het aanmeten van harde zuurstofdoorlatende lenzen kunt u een afspraak maken met de contactlensspecialist/optometrist van Hemmer Optiek & Optometrie. Telefoonnummer: 0546-454749.

Met het oog
op uw ogen.

Maak direct een afspraak voor een oogmeting, optometrisch onderzoek of contactlenscontrole.

Afspraak maken

Het beste
voor uw ogen.