skip to Main Content

Slechter zien

Voor nabij:
Het begint met de extra sterke leesbril waarbij de convergentie wordt ondersteunt om het lezen op extra korte afstand mogelijk te maken.

Als dat niet meer helpt of als u direct naar een hulpmiddel met vergroting wilt is de volgende optie een leesglas of een leesloep, eventueel met verlichting. Hoe sterker de vergroting, des te kleiner de diameter van de lens.

Slechter zien bij staar in het bijzonder vraagt om speciale verlichting. Bij ons kunt u dit proberen en zelf beleven. Een sterkere optie voor nabij is met behulp van een “Hollands kijker systeem” van ca. 2.1x vergroting in de leesbril. Sterkere opties gaan tot 3x en 3.5x en meer vergroting.

Tevens zijn er speciale tablets van de firma Optolec waarvan wij dealer zijn. Deze tablets schuift u over een tekst heen en op het scherm wordt de tekst direct vergroot weergegeven. Deze tablets kunt u bij ons in de winkel testen.

De maximale vergroting voor nabij wordt bereikt met een TV loep. Deze TV loep kunt u ook bij ons uitproberen. In vele gevallen is er eerst een onderzoek nodig. Aan deze onderzoeken zijn kosten verbonden.

Voor veraf:
Uitsluitend indien u stil zit kunt u gebruik maken van een vergrotende bril vanaf de eerder genoemde 2.1x vergroting of misschien zelfs meer. Wij laten u eerst proefkijken.

In sommige situaties geven medische kleurenfilters een verbetering. Van geel tot oranje en rood, alles is eerst uit te testen voordat u beslist om het aan te schaffen. Om deze systemen aan te meten is een onderzoek vooraf nodig. Aan deze onderzoeken zijn kosten verbonden.

Het aanpassen en uittesten van deze oplossingen kan uitsluitend op afspraak. Telefoonnummer: 0546-454749

Met het oog
op uw ogen.

Het beste
voor uw ogen.