skip to Main Content

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je alleen ’s nachts. Het zijn vormstabiele lenzen die de sterkte van de ogen corrigeren terwijl men slaapt. ’s Ochtends doet u de lenzen weer uit! Overdag als u de lenzen niet draagt geeft u uw ogen volledige rust. Het materiaal van de nachtlens heeft weinig invloed op het oog en heeft de hoogste zuurstofdoorlaatbaarheid.

Nachtlenzen – Achtergrond – Hemmer Optiek & Optometrie

Het traanvloeistofreservoir tussen de lens en het oog zorgt voor een lichte druk die voor een verandering verantwoordelijk is van -0.50 tot ca. -4.00 dioptrie. Kleine cilinder correcties zijn ook mogelijk. Wanneer de klant stopt met het gebruik van nachtlenzen verandert het hoornvlies weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Nachtlenzen worden jaarlijks vervangen.

Wanneer nachtlenzen?

  • Bij discomfort van harde of zachte lenzen;
  • Indien andere contactlenzen niet optimaal functioneren zoals bij droge ogen of hooikoorts;
  • Bij een stoffige werkomgeving;
  • Bij contactsporten.

Mensen met discomfort van lenzen overdag stappen soms over op nachtlenzen. Overdag hoeft men dan geen lenzen te dragen maar kan men toch scherp zien.

Ook voor kinderen zijn nachtlenzen een prima oplossing. ’s Nachts lenzen in, overdag niets! Het is raadzaam dat de contactlensspecialist/optometrist uw ogen meerdere keren per jaar controleert.

Voor advies en het aanmeten van nachtlenzen kunt u een afspraak maken met de contactlensspecialist/optometrist van Hemmer Optiek  & Optometrie (telefoonnummer: 0546-454749).

Met het oog
op uw ogen.

Maak direct een afspraak voor een oogmeting, optometrisch onderzoek of contactlenscontrole.

Afspraak maken

Het beste
voor uw ogen.