skip to Main Content

Oogmeting

Een regelmatige controle van uw ogen is heel gewoon. U wilt immers weten of u nog optimaal scherp ziet. Hemmer Optiek & Optometrie voert een oogmeting heel precies uit. Het gaat er namelijk om dat de meetresultaten juist worden geïnterpreteerd en dat de juiste conclusie wordt getrokken.

Voordat we met de handmatige meting beginnen wordt de bestaande bril elektronisch doorgemeten. Daarna voeren we een objectieve, automatische meting uit. Hiermee wordt enkel een indicatie gegeven van de oogsterkte, de centrale oogbolling gemeten, de oogdruk gemeten en de helderheid van het oog bekeken. Daarna neemt u plaats in de oogmeetruimte waar de opticien/optometrist uw klachten en wensen inventariseert. Hierna vindt de werkelijke brilsterkte bepaling plaats. Uw ogen worden nauwkeurig gemeten! Als aanvullende metingen nodig zijn wordt dat eerst met u besproken.

Oogmeting – Achtergrond – Hemmer Optiek & Optometrie

Alleen op deze manier kunnen wij de juiste glazen aan u adviseren, voor het beste zicht!

Oogmeting bij kinderen
Ook voor een oogmeting bij kinderen bent u bij ons aan het juiste adres. Een oogmeting bij kinderen vraagt om een andere benadering en meetmethoden. Bij kinderen t/m 10 jaar wordt altijd een orthoptisch/binoculair onderzoek uitgevoerd. Onze orthoptist is hierin gespecialiseerd

Voor advies en een oogmeting maakt u een afspraak met de opticien/optometrist van Hemmer Optiek (telefoonnummer: 0546-454749). De kosten van een gewone oogmeting zijn 30,00 euro (bij aanschaf van een bril wordt dit bedrag in mindering gebracht).

Met het oog
op uw ogen.

Maak direct een afspraak voor een oogmeting, optometrisch onderzoek of contactlenscontrole.

Afspraak maken

Het beste
voor uw ogen.