skip to Main Content

Torische- of cilinderlenzen

Niet alle ogen zijn aan de voorkant mooi rond. Sommige ogen hebben de vorm van een voetbal, andere ogen de vorm van een rugbybal. In dat geval hebt u misschien cilinderlenzen nodig in uw lens om toch scherp te kunnen zien. Dit zijn torische lenzen.

Cilinderlenzen – Achtergrond – Hemmer Optiek & Optometrie

Als de centrale lichtbundels door een sferisch hoornvlies vallen veroorzaken zij een brandpunt op het netvlies indien de klant volledig is gecorrigeerd. Als het centrale hoornvlies het lichtbrekend effect heeft van een glazen rugbybal, ontstaan er door de twee verschillende curves twee brandpunten. Deze situatie noemen we dan astigmatisme. De vorm van het hoornvlies is dan torisch.

Met een cilinder corrigeren we het astigmatisme. Dit kan met torische zachte contactlenzen, vormstabiele lenzen en met verschillende torische vormstabiele lenzen.

De contactlensspecialist/optometrist van Hemmer Optiek & Optometrie adviseert u hierin na een onderzoek. Maak gerust een afspraak voor meer informatie of het aanmeten van contactlenzen. Telefoonnummer: 0546-454749.

Met het oog
op uw ogen.

Maak direct een afspraak voor een oogmeting, optometrisch onderzoek of contactlenscontrole.

Afspraak maken

Het beste
voor uw ogen.