skip to Main Content

Hoofdpijnklachten

Hoofdpijnklachten kunnen komen door het niet goed (samen)werken van uw ogen. Meestal ontstaan de klachten in de loop van de dag. Oorzaak kan zijn dat de ogen zich teveel moeten inspannen om scherp te zien.

Hoofdpijn of snel vermoeide ogen kan samengaan met een aantal visuele problemen zoals; dansende letters, regels overslaan, het hoofd schuin houden, slecht volhouden van lezen, slechte concentratie bij lezen, moeite met het inschatten van afstanden, knijpen met de ogen, wrijven in de ogen, lichtgevoeligheid en zeer korte leesafstand.

Hoofdpijn – Achtergrond – Hemmer Optiek & Optometrie

Door een bril of contactlenzen met de juiste sterkte kunnen uw ogen ontspannen kijken en zullen hoofdpijnklachten verdwijnen.

Een andere oorzaak kan zijn dat uw ogen op korte afstand niet genoeg naar uw neus draaien. Dit noemen we convergentie-insufficiëntie. Voor dit probleem zijn verschillende behandelingen mogelijk.

Een binoculair of orthoptisch onderzoek kan antwoorden geven. Er wordt dan ook onderzocht of er sprake is van fixatiedisparatie.

De optometrist van Hemmer Optiek & Optometrie kan dit onderzoeken en u hier heldere informatie over geven. Deze onderzoeken vinden plaats op afspraak. Bel voor een afspraak: 0546-454749.

Met het oog
op uw ogen.

Maak direct een afspraak voor een oogmeting, optometrisch onderzoek of contactlenscontrole.

Afspraak maken

Het beste
voor uw ogen.