skip to Main Content

Optometrie

Hemmer Optiek & Optometrie is gespecialiseerd in optometrie. Optometrie is een paramedisch specialisme dat zich bezighoud met het opsporen van oogafwijkingen. De optometrist beoordeeld het gezichtsvermogen en de gezondheid van het oog.

Met de verschillende apparatuur wordt het gezichtsvermogen bepaald, de oogdruk gemeten, het hoornvlies grafisch in kaart gebracht, het voorste en achterste oogsegment onderzocht en het netvlies bekeken. Eventuele afwijkingen of beginnende problemen kan de optometrist meteen herkennen. Na dit deskundige onderzoek heeft de optometrist een goed beeld van de toestand van de ogen. Blijkt dat verdere behandeling nodig is, dan wordt u doorverwezen via uw huisarts naar de oogarts.

Voor het onderzoek van onze optometrist heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. Er is bij ons geen lange wachtlijst.

Bij de optometrist bent u op de juiste plaats voor onderzoek naar allerlei oogklachten. Dan moet u bijvoorbeeld denken aan:

  • Wazig zien
  • Dubbel zien
  • Zien van lichtflitsen
  • Zien van donkere vlekken
  • Hoofdpijnklachten
  • Droge ogen

De optometrist doet ook onderzoek naar glaucoom, diabetes, maculadegeneratie en staar. De funduscamera en de OCT scan worden bij deze onderzoeken dikwijls ingezet. Na screening verwijst de optometrist van Hemmer Optiek & Optometrie zo nodig door naar de oogarts.

De inhoud en de duur van een optometrisch onderzoek is afhankelijk van de klachten en/of wensen van de klant. Meestal vindt er een standaard optometrisch onderzoek plaats. De uitkomsten daarvan kunnen aanleiding geven tot een uitgebreider onderzoek.

De kosten voor een optometrisch onderzoek bedragen 75,00 euro. Een gewone oogmeting kost 30,00 euro (bij aanschaf van een bril wordt dit bedrag in mindering gebracht). U kunt een afspraak maken voor een oogmeting of een optometrisch onderzoek via 0546-454749

Met het oog
op uw ogen.

Maak direct een afspraak voor een oogmeting, optometrisch onderzoek of contactlenscontrole.

Afspraak maken

Het beste
voor uw ogen.