skip to Main Content

Dichtbij of veraf met multifocaal kan het allemaal

Eėn bril voor alle afstanden
Hoe onhandig is het als je voor veraf een bril nodig hebt, maar je van dichtbij ook niet goed kunt zien. Of andersom. Twee brillen in omloop is niet echt praktisch. Gelukkig is daar de oplossing in de vorm van multifocale glazen. Glazen om veraf en dichtbij goed te kunnen zien.

Vanaf je 40e levensjaar kan het gebeuren dat je steeds minder goed kunt lezen. Uiteraard verschilt dit per persoon, maar in de regel kun je stellen dat veel mensen met lezen meer moeite gaan krijgen. Een verandering aan je ogen wordt met een bril gecorrigeerd. Maar wat als je al een bril hebt voor veraf en nu ook nog een bril nodig hebt voor dichtbij?

Roland Hemmer legt uit: “Waarom ogen achteruit gaan, heeft verschillende oorzaken. Erfelijkheid kan meespelen, ouderdom, maar ook bijvoorbeeld hoe lang je achter een beeldscherm zit. In onze zaak kijken wij zorgvuldig wat met het oog aan de hand is. Die nauwkeurigheid is erg belangrijk en zorgt ervoor dat wij heel precies meten. Voor ons als optometrist en orthoptist is evenzo belangrijk het verhaal van de klant te horen. Wat ervaart hij of zij zelf en wat zijn de wensen? Met onze expertise kunnen wij brillenglazen adviseren die het beste bij de leefstijl passen. Een multifocale bril, waarmee je met een glas verschillende afstanden kunt zien, is voor sommigen dé oplossing en voor anderen juist nog niet. De uitleg en het advies over de glazen zijn heel belangrijk. Daar nemen wij echt de tijd voor.”

Met het oog
op uw ogen.