skip to Main Content

Even voorstellen: optometrist Renate Nijhuis

Ze is druk. Renate Nijhuis, de nieuwe optometrist bij Hemmer Optiek & Optometrie. Sinds september vorig jaar is zij naast Roland Hemmer en Esther Berning werkzaam als optometrist. Vooralsnog voor een dagdeel per week. Eigenlijk heeft ze geen tijd om wat meer over zichzelf te vertellen. Klanten gaan voor, zeker nu in deze roerige tijden waarin de werkzaamheden intensief zijn. En tijd wil ze ook nemen om mensen goed te helpen, dat zit in haar aard.

Renate Nijhuis: “Ik ben niet helemaal nieuw hier. Voor mijn studie Optometrie, eerst in Zwolle en later in Utrecht, heb ik in 2012 bij Hemmer stage gelopen. Waarna ik er een paar dagen in de week werkte. Ik ken de collega’s en de sfeer. Dat was voor mij ook een reden om “ja” te zeggen toen Roland Hemmer mij enige tijd geleden vroeg weer bij hem te komen werken. Het gaat erg goed en het is erg druk. Dit komt vooral door de doorverwijzingen via de huisartsen.”

Verwijzing via huisarts
Sinds een aantal jaren werkt Hemmer nauw samen met de huisartsen in Almelo en omgeving en met ZGT. Klanten, patiënten, worden in veel gevallen eerst naar Hemmer doorverwezen voor een optometrisch onderzoek. Dit bespaart de klant een gang naar het ziekenhuis. Na dit consult kan de huisarts beslissen of een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk is. Renate: “Het is fijn dat op deze manier snel en deskundig kan worden gewerkt, waar de klant profijt van heeft omdat deze niet lang hoeft te wachten op een oogonderzoek.”

Met het oog
op uw ogen.