skip to Main Content

Kids & Teens brillen zijn hot

Veel keuze in brillen om aan toenemende vraag te voldoen
Dat steeds meer kinderen en teenagers op jonge leeftijd slechter zien, is een feit. Een van de oorzaken van het niet meer scherp veraf (bijziendheid) of dichtbij (verziendheid) zien, is te lang achter een beeldscherm zitten. Bij niet tijdig corrigeren van de ogen kan dit op latere leeftijd ernstige oogschade veroorzaken.

Speel toch buiten!
“Deskundigen adviseren daarom om het beeldschermgebruik af te wisselen met buiten spelen”, aldus Cathy Hemmer en orthoptist Esther Berning. Esther: “Er is een eenvoudige regel: 20-20-2. Wat inhoudt: 20 minuten op een beeldscherm kijken, afwisselen met 20 seconden veraf kijken. En elke dag 2 uur buiten spelen. Het kinderoog is nog volop aan het groeien. Is de blik alleen maar op dichtbij gericht, kan dit gevolgen hebben voor de oogontwikkeling. Met bijziendheid tot gevolg.”

Tijdig de ogen corrigeren
Cathy vervolgt: “Wij merken in onze zaak dat de vraag naar kids en teens brillen toeneemt. Het is ontzettend belangrijk dat de ogen van kinderen en tieners tijdig worden gecontroleerd. Hoe eerder dit gebeurt, hoe minder de schade op latere leeftijd kan zijn.”

De keuze is reuze
Verschillende modellen zijn in de zaak te koop. In elke prijsklasse is een mooi model te vinden. Om aan de toenemende vraag te voldoen, wordt de zaak hierop ook ingericht. Populaire merken zijn onder andere Vingino, Ray-Ban, Mexx en Dutz. “Wij proberen zoveel mogelijk in te spelen op de wensen van de jongeren. Er leuk uitzien met een bril geeft echt zelfvertrouwen.”

Met het oog
op uw ogen.