skip to Main Content

Kind is koning bij Hemmer Optiek & Optometrie

Ze is jong en enthousiast, orthoptist Esther Berning, en werkt vooral met jonge kinderen, maar ook met volwassenen. Trots is zij ook, want Esther mag zich, naast de orthoptisten in ZGT, de enige zelfstandig orthoptist in Almelo en omgeving noemen. Ruim twee jaar werkt zij nu bij Hemmer Optiek & Optometrie en volgens Esther is geen dag hetzelfde. “Jonge kinderen zijn zo onbevangen en eerlijk. Het is heerlijk om met hen te werken”, vertelt Esther.

Een orthoptist is een paramedicus werkzaam in de oogheelkunde, maar wat houdt dit nu precies in? Esther Berning: “Ik onderzoek vooral bij jonge kinderen het gezichtsvermogen, de samenwerking tussen beide ogen en de oogmotoriek. Oftewel: Kijk je goed recht vooruit. Als er afwijkingen zijn, kan het gebeuren dat een kind scheel kijkt, een lui oog heeft of vaak last heeft van hoofdpijn. Bij volwassenen gaat het meestal om dubbelzien en hoofdpijn. Met een uitgebreid onderzoek stel ik de oorzaak vast en bied ik oplossingen. Zo kunnen bijvoorbeeld oefeningen helpen of is een bril de oplossing. In sommige gevallen, en dan vooral bij kinderen, is het verstandig het oog tijdelijk af te plakken. Vertrouw ik het niet, dan verwijs ik door naar de huisarts voor verder specialistisch onderzoek.”

Hemmer Optiek & Optometrie heeft een uitgebreide collectie kinderbrillen. Esther: “Wij hebben een speciale kinderhoek. Een kind moet zich bij ons op zijn gemak voelen en het fijn vinden bij ons te komen.”

Met het oog
op uw ogen.