skip to Main Content

Lenzen laten uw ogen stralen

Het lijkt zo makkelijk. Ga even naar een brillenwinkel, meet je contactlenzen aan en niemand die ziet dat uw ogen hulp nodig hebben bij het zien. “Maar zo eenvoudig is het niet”, legt Roland Hemmer uit. Als optometrist en contactlensspecialist heeft hij ruime ervaring op zijn vakgebied. “Het aanmeten van contactlenzen is een heel secuur werk. Je zet tenslotte een lens in die direct tegen het oog aan komt. Zorgvuldigheid en expertise zijn daarom heel belangrijk. Het zijn tenslotte je ogen.”

Bestonden vroeger de lenzen voornamelijk uit harde lenzen, tegenwoordig zijn ze er in allerlei soorten. Roland Hemmer: “Waarin wij ons echt onderscheiden, is dat wij als contactlensspecialisten nauwkeurig kijken welke lens bij de persoon past. Daartoe behoren ook multifocale lenzen, waarin ik mij in het bijzonder heb gespecialiseerd. Wij werken alleen met premiummerken en zijn niet gebonden aan een bepaald merk. Dat geeft ons de vrijheid te kiezen welke lens het beste geschikt is.”

Medische indicatie
Met de meeste zorgverzekeraars heeft Hemmer een contract. Het gaat dan onder andere om het aanmeten van vormstabiele lenzen (zuurstofdoorlatende harde lenzen). Voor ogen met een cilinderafwijking zijn deze lenzen uitermate geschikt. Evenals voor mensen met keratoconus (afwijkend hoornvlies).

Een lens voor ieder mens
Tegenwoordig maakt het bijna niet meer uit hoe oud je bent om lenzen te dragen. Van jong tot ouder, er is een lens voor ieder mens. Goed en deskundig advies is en blijft belangrijk.

Met het oog
op uw ogen.