skip to Main Content

Met een kleurrijke bril vrolijk de zomer tegemoet

Dat brillen ook modegevoelig zijn, weet vrijwel iedereen. Maar dit jaar valt het extra op, vertelt Esther Kortman. Zij is binnen het team van Hemmer onder andere verantwoordelijk voor de inkoop van de collectie.

Esther: “De collectie is kleurrijk en vrolijk. Echt voor elk wat wils. Opvallend is ook dat de monturen dit jaar veelal uit kunststof bestaan. Dit weer in tegenstelling tot voorgaande jaren toen de collectie meer uit metalen brillen bestond. De Spaanse en Franse modellen stelen nu echt de show. Je wordt er vanzelf vrolijk van. Hoe leuk is dat. Je zet een vrolijke bril op en je dag is vanzelf zonnig.”

De keuze voor een bril is niet voor iedereen eenvoudig. Belangrijk is en blijft welke sterkte je nodig hebt en het daarbij behorende glas voor de bril. Een uitgebreid oogonderzoek gaat daaraan vooraf. Met de verschillende apparatuur wordt het gezichtsvermogen bepaald, de oogdruk gemeten, het hoornvlies grafisch in kaart gebracht, het voorste en achterste oogsegment onderzocht en het netvlies bekeken. Eventuele afwijkingen of beginnende problemen kan de optometrist meteen herkennen. Na dit deskundige onderzoek heeft de optometrist een goed beeld van de conditie van de ogen. Pas als alles goed in beeld is gebracht, wordt de keuze gemaakt voor een montuur.

Esther: “En dan komen wij in actie. We proberen de klant zo goed mogelijk te adviseren. Wat het beste past bij de vorm van het gezicht. En niet geheel onbelangrijk, waarvoor je de bril nodig hebt. De bril moet namelijk ook passen bij je levensstijl. Het is en blijft erg leuk als de klant blij is en met een mooie bril de zaak uitloopt.”

Elk oog is uniek