skip to Main Content

Rolstoelvriendelijke oogmeting

Het nieuwe apparaat staat nu zo’n kleine twee weken in de zaak. Inclusief een nieuwe stoel. De ogen kunnen met behulp van dit instrument op rolstoelvriendelijke wijze worden gemeten. Met andere woorden, de rolstoelgebruiker kan gewoon in zijn of haar stoel blijven zitten, terwijl de in hoogte verstelbare tafel met het meetinstrument naar de klant toe wordt gedraaid.

Roland Hemmer: “Wij zijn ontzettend blij dat wij dit instrument hebben aangeschaft. Wij hebben heel bewust in kwaliteit geïnvesteerd. Met dit apparaat kunnen wij mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel beter helpen.”
De oogmeting van mensen die rolstoelafhankelijk zijn, gebeurde tot voor kort in de zaak. De optometrist nam het mobiele apparaat onder de arm mee en verrichtte het onderzoek aan een tafel. Ook de oogdruk– en sterktemeting gebeurden op deze manier. Nadeel hiervan was dat het onderzoek niet in een aparte ruimte was, hetgeen niet prettig is voor de privacy. Bovendien geven dergelijke metingen een minder nauwkeurig beeld.
Hemmer: “Wij kunnen nu nog nauwkeuriger een oogonderzoek doen. De klant blijft in de rolstoel zitten en alle apparatuur die wij nodig hebben voor een optometrisch onderzoek, is binnen handbereik. Op deze manier zijn de testen ook veel preciezer, hetgeen voor iedereen belangrijk is.”

Samenwerking met huisarts en oogarts
Hemmer werkt sinds een aantal jaren nauw samen met de huisartsen in Almelo en omgeving en met ZGT. Klanten, patiënten, worden in veel gevallen eerst naar Hemmer doorverwezen voor een optometrisch onderzoek. Daardoor hoeft de klant niet direct naar het ziekenhuis. Na dit consult kan de huisarts alsnog beslissen of een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk is.

Met het oog
op uw ogen.