skip to Main Content

Weet wat je ziet en laat je ogen meten

In september, oktober en november gratis oogmeetweken.

De oogmeetweken bij Hemmer Optiek & Optometrie zijn begonnen. Een jaarlijks terugkerende actie om mensen aan te sporen hun ogen te laten meten. Belangrijk, want door je ogen jaarlijks te controleren, kun je bepaalde oogproblemen sneller opmerken. Bovendien is het van belang dat de brillenglazen de juiste sterkte hebben. Daarmee voorkom je veel ongemak.

Ik zie, ik zie, wat jij ziet!
Maar is dat ook zo? Want vaak denk je dat je goed ziet, terwijl dat eigenlijk niet het geval is. Optometristen Roland Hemmer en Esther Berning maken dat dagelijks mee in de praktijk. “Een achteruitgang van de ogen is lang niet voor iedereen zichtbaar”, vertelt Hemmer. “Daarom is het raadzaam je ogen regelmatig te laten controleren. Zeker vanaf een bepaalde leeftijd. Bij de oogmeting kijken wij heel secuur of de klant alles nog goed en scherp ziet. Heb je een bril nodig of is de glassterkte nog wel voldoende? Een klant kan de indruk hebben alles nog goed te zien, maar bij de meting blijkt dat dan toch niet het geval te zijn. Een bril of nieuwe glazen is dan echt aan te raden. Bovendien: Waarom zou je jezelf te kort doen als je niet optimaal kunt zien?”

De optometrist kijkt verder
Als kwaliteitsgeregistreerde optometristen kijken Hemmer en Berning wel iets verder dan alleen wat bij een oogmeting gebeurt. Hemmer: “Wij werken met zeer geavanceerde apparatuur. Als wij vermoeden dat er meer aan de hand is en wij dit ook bevestigd krijgen uit de verhalen van de klant, kunnen wij verder optometrisch onderzoek doen. Uiteraard overleggen wij dat eerst met de klant of hij/zij dat ook wil. Een aanvullend onderzoek valt namelijk buiten deze gratis oogmeting.”

Makkelijk bereikbaar
Hemmer Optiek & Optometrie is makkelijk bereikbaar in het centrum van Almelo. Het pand beschikt aan de achterzijde over een eigen parkeergelegenheid. De oogmeting is op afspraak.

Met het oog
op uw ogen.