skip to Main Content

Waarom zou je moeilijk kijken?

De jaarlijkse oogmeetweken staan weer voor de deur. Ze worden in oktoberen novembergehouden. Opticien Henk Schouten legt uit waarom het zo belangrijk is je ogen regelmatig te laten nakijken.

 

Henk Schouten: “We zien het elk jaar weer. Mensen die hun ogen laten meten en dat vervolgens blijkt dat het zicht toch echt minder is geworden. Met nieuwe glazen gaat voor sommigen een wereld open. Het helpt zoveel meer om ontspannen te kijken.”

Sinds een aantal maanden werkt Henk als contactlensspecialist en opticien bij Hemmer Optiek & Optometrie. Hij zit bijna veertig jaar in het vak en heeft zijn beroep zien ontwikkelen. Het belang van goede oogmeting wordt steeds meer erkend, weet Schouten. Een goede oogmeting bestaat uit een voormeting, waar met hulp van een autorefractormeting en oogdrukmeting het oog in beeld wordt gebracht. Vervolgens vindt een uitgebreider onderzoek plaats, dat onder  meer ingaat op de sterkte, de samenwerking van de ogen, de oogbewegingen. Tot slot wordt de sterkte bepaald.

Schouten: “We werken bij Hemmer met de modernste apparatuur, zodat er een goed en betrouwbaar resultaat is. Het is een uitgebreid onderzoek, waar we ook de tijd voor nemen. Er is ruime aandacht voor de klant. Uiteraard hoort daar ook een kopje koffie voor de klanten bij. Want ook een fijne ontspannen sfeer is van belang. Wat mij extra motiveert, is dat als ik later een klant vol vertrouwen de zaak zie verlaten met een bril met een mooi montuur, waarover ik heb geadviseerd. Dat geeft mij een positief gevoel.”

Elk oog is uniek